3-годишният Христо все още е в кома

3-годишният Христо все още е в кома
A A+ A++ A

Лекарите в Пирогов продължават да се борят за живота на 3-годишното дете, което беше пребито в София. Няма промяна в състоянието му, то остава тежко, с опасност за живота. Дежурните екипи цяла нощ са се борили за оказване на необходимата медицинска помощ, съобщи пред bTV доц. Румяна Андонова.

Детето е с мозъчен кръвоизлив. По цялото му тяло са открити множество синини, които според лекарите са стари и не само от деня на приемане в болницата.

Проведена е операция, детето е в детска реанимация и продължава борбата за неговия живот. То е постъпило в кома, а в момента е в медикаментозна кома поради характера на пораженията, допълни доц. Андонова и каза, че е рано да се правят прогнози. Травмата е тежка, дали ще се наложи втора операция, отсега не мога да кажа, обясни лекарят.

Доц. Андонова съобщи, че при тях често пристигат малтретирани деца, имат стройна система за алармиране, имат следовател и винаги се съобщава на социалните служби.

По случая са арестувани две момчета, на 18 и 19 години, които са обвинени в опит за убийство в съучастие. Наказанието за това престъпление е затвор от 15 години до доживот. Младежите са задържани за 72 часа.

#дете #кома

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »