Без санкции за директори в енергетиката за необявяване на разходи

Без санкции за  директори в енергетиката за необявяване на разходи
Настимир Ананиев Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Санкциите за директори на държавни предприятия в енергетиката, които не публикуват навреме размера на разходите на управляваните от тях компании, е нашата заявка за прозрачност, заяви депутатът от Реформаторския блок Настимир Ананиев от трибуната на Народното събрание.

Ананиев предлага директорите на електроснабдителни предприятия и други длъжностни лица, които допуснат да се не се публикуват разходите на държавното предприятие, да се наказват така, както ако не биха предоставили данни на ДКЕВР. Парламентът прие да има задължение за публикуване на размера на разходите, но липсва санкция в закона.

"Идеята на това предложение всъщност е да има санкции за директорите на държавни предприятия, които не обявяват представителните си разходи така, както са определени в наредбата на МС. Темата за опимизиране на разходите в сектор енергетика е много важна. Мисля, че такава санкция е подходяща и би трябвало да бъде наложена на директорите на държавни предприятия, ако не обявят представителните си разходи", настоя Настимир Ананиев.

Депутатите отхвърлиха предложението с 98 гласа "въздържали се", 4 "против" и 13 "за".

#Настимир Ананиев #Ананиев #енергетика

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"