Миньори от "Черно море" излизат на протест

Миньори от "Черно море" излизат на протест
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Работниците от бургаската мина "Черно море" излизат на протест. Причина за недоволството на миньорите е създаването на нов фонд "Сигурност на електроенергийната система", в който тецовете ще трябва да внасят 5% върху приходите от произведения ток. Те ще се съберат пред административната сграда на дружеството. Двете работни смени от 8 и от 15 часа ще започнат работа с 1 час закъснение. 

Заради създаването на фонда, с който се смекчава поскъпването на тока, вчера (22 юли) работещите в топлофикациите в Русе и Сливен проведоха предупредителен протест, защото се опасяват от съкращения.

Поисканите 5% без ДДС от месечните приходи от продажбата на електроенергия, ще се отрази както на размера, така и на редовното изплащане на заплатите на работниците, каза председателят на миньорския синдикат към КНСБ Чавдар Миколашев.

И сега имаме забавяне на заплати, проблеми. Миналата година имаше стачки в тази връзка. Не е този начинъг, трябва да се покрива тази загуба в НЕК. Много добре знаят, къде изтичат тези пари. Има фотоволтаици, американски централи, ветрогенератори… Който е правил договорите, да си ги оправя нещата.

Заради тримесечно забавяне на заплатите, през ноември, миналата година, бургаските миньори протестираха ефективно, като останаха в рудника в продължение на 13 часа.

#миньори #протест #Бургас #Черно море #фонд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"