Сплашват с палеж борец срещу лошите практики в кредитирането?

Сплашват с палеж борец срещу лошите практики в кредитирането?
Снимки: БГНЕС
A A+ A++ A

Финансистът Васил Кендов, станал известен с основаната от него гражданска организация за борба с лошите практики на банките, които ощетяват клиентите, е станал обект на брутална атака, при която е напълно опожарен офисът му в района на 3-та градска болница.

На 3-ти август т.г. сутринта, когато идва на работа асистентката му заварва офиса на застрахователното дружество разбит и опожарен.



Офисът е намерен с отворена външна врата и с напълно изгоряло оборудване - компютър и мебели. След сигнал от Кендов първо са пристигнали пожарникарите, които са установили, че помещението е запалено с бутилка, пълна с бензин. Нападателите са проникнали в него чрез шперц, но когато алармата се е задействала, те вероятно са побягнали, успявайки да лиснат бензина по стените и да го запалят. След тях са пристигнали органите на полицията, които са иззели веществените доказателства за палежа.



Кендов смята, че пожарът не е причинен с цел кражба, а за сплашване.

Още повече, че в този офис не са се съхранявали никога пари. Според него причината може да бъде единствено в последните публикации, които той направи. В БГНЕС под заглавие: "Ипотеката – вечен "наем" или голяма загуба?" той описа смисъла на готвените промени в ГПК, касаещи ипотечните кредити. От поправките, подчерта финансистът, ще бъдат най-много облагодетелствани банките и частните съдебни изпълнители. На второ място, като причина за взлома, са материалите, публикувани в неговия блог, отново по същата тема - за оплетеното законодателство и лошите банкови практики, както и конкретни казуси. Не на последно място е и неговата обществена дейност като председател на Асоциацията на потребителите на банкови и финансови услуги, която натрупа доверие сред всички, които потърсиха съвета им.

Васил Кендов бе категоричен, че няма лични вражди, нито има парични задължения или вземания, не подозира никого за взлома и палежа. Специалисти са му казали, че трябва да очаква тези дни някакъв "нишан" от извършителите, тъй като са констатирали идентичност на случая с други подобни посегателства върху собствеността.

Подпаленият офис е скромен, но приходите от него са отивали за раково болно момиче. Финансистът е уверен, че ще събере обещаната сума за дарение от отчислените месечни вноски, но на друго място. И категорично не се страхува, но не намира логика в тази агресия. Не вярва също, че полицията ще намери извършителите, тъй като преди време е бил неправомерно задържан и води дела срещу МВР. Огорчен е, че намира случилото се за нещо съвсем нормално на фона на цялостната ситуация в България.

Във Фейсбук профила си Васил Кендов е написал: "Знам, че не мога да променя системата сам. Но знам, че ако споделям постоянно информация и опит ВИЕ ЩЕ УСПЕЕТЕ! Просто правете най-доброто за себе си, от най-информираната позиция!"

Източник: БГНЕС

#Васил Кендов #офис

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"