Мъже с автомати обраха автомобил инкасо

Мъже с автомати обраха автомобил инкасо
През нощта целият район около Ловеч беше отцепен, а всяка преминаваща кола – проверявана. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Петима въоръжени с автомати мъже обраха автомобил инкасо снощи на пътя между Севлиево и Габрово.

Въоръжените с автомати мъже препречили пътя с микробус и принудили бронирания джип да спре. Имало е стрелба, но не се съобщава за жертви или ранени.

За да вземат парите, нападателите срязали бронирания автомобил с ъглошлайф, а после подпалили микробуса, който използвали за барикада, и избягали в неизвестна посока с джипове. Полицията ги издирва, съобщават от пресцентъра на МВР.

От МВР за момента не дават информация за открадната сума пари, както и чия собственост са те. По предварителна информация открадната сума е около 2 милиона лева, предаде БГНЕС.

През нощта целият район около Ловеч беше отцепен, а всяка преминаваща кола - проверявана.

„Обирът е станал за около десетина минути. Били са с полицейски униформи и въоръжени, което е доста притеснително. Колегите работят цяла нощ, предприемат се всички действия. Ще се направи втори оглед на мястото на опожарения автомобил. В момента се уточнява сумата, не можем да дадем точната цифра“, коментира инцидента вътрешният министър Цветан Цветанов по Нова телевизия.

Той уточни, че инкасо автомобилът е трябвало да се движи „по магистрала, по първокласен път, а тук имаме отклонение от маршрута“.

„Трябва да видим защо маршрутът на инкасо автомобила е променен. По първоначална информация шофьорът не е съпричастен към обира“, заяви министър Цветанов.

#инкасо #автомобил #обир #автомати #Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"