Фалконът кацна успешно на летище София

Фалконът кацна успешно на летище София
снимка: Министерство на транспорта
A A+ A++ A

Правителственият самолет „Фалкон“ кацна без проблеми на летище София след вчерашното принудително кацане във Варна, съобщиха от Министерството на транспорта.

Инженерите на Авиоотряд 28 проведоха необходимите технически мероприятия за допускането на самолета за изпълнение на техническо прелитане, без пътници, до базовото за Авиоотряд 28, летище София.

Предстои инженеро-техническият състав на Авиоотряд 28 да извърши действия по откриване и отстраняване на появилия се вчера отказ на колесника. Ако експертите не успеят да отстранят проблема, ще проведат консултации с швейцарската компания, която има договор за поддръжка и обслужване на самолета.

Припомняме, в неделя привечер правителственият самолет имаше проблем със затваряне на три колесника

Дефектът се появява за трети път в рамките на шест месеца - два пъти при официален полет и един път при едно от отлитанията на екипажа, без да има пътници на борда. 

Преди няколко месеца отново колесникът на правителствения Фалкон не се прибра. Самолетът беше в Базел при оторизираната компания, която го ревизира. Бяха сменени редица части. Проблемът не е механичен, просто електрониката не функционира както трябва и затова колесникът не се е прибрал, обясни транспортният министър Ивайло Московски.

Той настоя самолетът да отиде директно в завода на производителя във Франция и там да се направи пълна проверка на машината. 

#летище София #Фалкон #проблем #колесник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »