Приходите от туризъм показват спад от 8%

Приходите от туризъм показват спад от 8%
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Около 8% ще бъде спадът в приходите от туризъм по българското Черноморие, според данните на Бургаската туристическа камара. Анализът показва близо 4 милиарда евро по-малко само за месец август, съобщава Нова телевизия. 

Според изготвеното проучване главната причина, отблъснала туристите е мръсотията. 

Ниската хигиена в някои хотели, лошото обслужване, грубото отношение от страна на концесионери, които карат туристите да търсят по-добри места за почивка са сред топ негативните фактори не само при чужденците, но и при българите. 

За Станислав, избрал да почива в Китен, големият проблем са цените на шезлонгите и чадърите. За три дни е платил 200 лева, които покриват храната и спането. По думите му същата почивка в Гърция обаче би му излязла по-скъпо.

Като цяло през август Бургаската туристическа камара отчита минимален спад в броя на чужденците по морето - едва около 2%. Загубили сме най-много туристи от Украйна, Армения и Кувейт, но сме спечелили повече почиващи от Дания, Естония и Литва.

Изследването беше обявено само ден след като министъра на туризма Николина Ангелкова поиска тройно увеличение на бюджета за реклама на туристическия бранш в страната.

#туризъм #статистика #чужденци #българи #проучване #статистика #почивка #Русия #Украйна #Естония #Дания #Литва #Китен #къпане #цени #шезлонг #чадър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »