Кунева иска дебат за новия антикорупционен закон

Кунева иска дебат за новия антикорупционен закон
A A+ A++ A

За открит дебат и подготовката на силен закон без договорки зад гърба на хората настоява вицепремиерът и лидер на движението "България на гражданите" Меглена Кунева. Пред БНТ тя увери, че при подготвянето на втория вариант на закона не иска да иззема правата на парламентарните групи.

"Да бъдат себе си, да се види кой срещу кого седи", призова Кунева.

На 3 декември закона за борба с корупцията ще бъде внесен отново за обсъждане.

Не знам защо антикорупционният закон не мина в парламента. Аз отидох във всяка група, отговорих на всички въпроси. Направих 70 стр. анализ по отношение на превенция и справяне с корупцията. Не мога да си обясня защо не го подкрепиха, каза Кунева.

По думите й в този закон всяка една партия е могла да се разпознае и да подкрепи определени части от закона. Според нея обаче проблемът е, че решението е взето в последните минути.

"Този закон има задача да направи единна силна институция, която да проверява и да контролира", обясни вносителката на антикорупционния закон.

Антикорупционният закон на Меглена Кунева не бе подкрепен на първо четене в парламента. “За” гласуваха 101 депутати от ГЕРБ и РБ. “Против” бяха 38, а 72-ма се въздържаха. Срещу проекта се обявиха от БСП и двама от БДЦ. Въздържаха се ДПС, “Атака”, 5-има от БДЦ, както и коалиционните партньори на управляващите - Патриотичният фронт и АБВ.

 

#Меглена Кунева #антикорупционен закон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »