Момчиловци организира фестивал на киселото мляко

Общество | 8 септември 2015, вторник / 10:56| Показвания:Снимка: БГНЕС

От 10 септември родопското село Момчиловци ще бъде домакин на първия Фестивал на киселото мляко. Очакват се гости от поне 2 континента. 

 Инициатори са управата на селото и компанията производител на киселото мляко "Момчиловци" в Китай - Bright Dairy, съобщи БНР.

Кметът на Момчиловци Мария Никова сподели, че около селото има 27 параклиса. Има осветено място за 28-ми.

''В Родопите, а може би и в България, ние сме селото с най-много параклиси. Това пък води до спазване на традициите, защото, почитайки християнските празници ние поддържаме и традициите си.'' каза кмета на Момчиловци Мария Никова.

''Неслучайно тук са се запазили и старите рецепти за преработка на мляко. Надявам се, че по време на фестивала всички присъстващи ще успеят да опитат  уникалният вкус на нашите млечни продукти,'' добави тя.

В рамките на фестивала ще бъде открита и екопътека на дълголетието, чието изграждане е финансирано от фирмата. Хуморът е част от дълголетието, категорична е Николова.  Според нея  ЕС трябва да се замисли за специално отношение към планинските региони, в които животът е красив и спокоен, но е изключително труден.


Тагове: параклиси, Китай, Момчиловци, Родопи, кисело мляко, фестивал

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси