Българският туризъм вече има онлайн регистър

Българският туризъм вече има онлайн регистър
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министерството на туризма създаде онлайн регистър на туристическите атракции, който е достъпен на сайта на министерството.

Цената на проекта е 5 хил. лв. без ДДС. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова на прес конференция, предаде БГНЕС. Целта на регистъра е да упътва потребителите как да достигнат до съответните туристически обекти, къде могат да отседнат, както и обща информация за самото място.

В регистъра има и търсачка, която може да предложи на туристите, например всички крепости или музеи в страната. В регистъра са включени общо 3300 туристически обекта. Информацията за обектите е постъпила от съответните общини. От всички 265 общини само 14 не са подали информация, но в същото време пък информацията непрекъснато се допълва.

Повечето обекти, които са включени, са публична държавна собственост, но има и такива с неизяснен статут - те са общо 1800 обекта. По тези обекти също се работи, като ще се прецени по кои от тях да се започне работа приоритетно. Тези обекти могат да получат и еврофинансиране за развитие на обектите. От регистъра става ясно и има ли входни такси, като идеята е всички обекти да бъдат развити от съответните общини и таксите, които се събират да влизат обратно в самия обект.

За целта в общините ще бъдат проведени обучения на хората, занимаващи се с тази дейност. В регистъра може да се получи и основна информация за обекта, включително и чрез връзка с Уикипедия и с Google. За популяризиране на обектите ще бъде направена и стратегия за управление на туристическите обекти. 

#туризъм #онлайн #регистър #Ангелкова #туристи #информация #музеи #хотели #обекти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »