Ключови съвети за красива кожа

Ключови съвети за красива кожа
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ето няколко ценни съвета за безупречна кожа, публикувани на модния портал marieclaire.com.

Първо правило е да се използва точният почистващ лосион за вашия тип кожа. Например жените с по-мазна кожа, предразположена към акне, е най-подходящо да използват салицилови гелове. Дамите със суха кожа е най-добре да почистват лицето си с тоалетно мляко.

Второ правило - внимавайте с напитките. Ако сутрините ви започват с чаша кафе, имайте предвид, че това не се отразява добре на кожата ви. В същото време една чаена лъжичка хлорофил сутрин, ще направи кожата ви гладка, сияйна и добре хидратирана през целия ден.

Състоянието на кожата ни зависи пряко и от това, с което се храните. Здравословната диета освен за фигурата ви, е полезна и за кожата ви. Добра идея е хапването на риба - сьомга, пъстърва, скумрия, които съдържат повече Омега-3 мазнини. Същите можете да намерите и в лененото семе.

Овлажняването на кожата е поредната важна стъпка в протокола, като това е най-добре да става вечерно време преди лягане. Така ще подхраните кожата си и на сутринта ще изглеждате отпочинали и с гладка, сияеща кожа.

Колкото и странно да звучи, един от важните навици, с който трябва да се приборите, за да имате хубава кожа, е да не докосвате твърде често с пръсти лицето си, особено през деня.

Друг важен фактор за красивата кожа е да не се използват твърде много продукти, но не бива и да излизате навън, без слънцезащитен крем, за да може да предпазите кожата си от вредните ултравиолетови лъчи.

#крем #кожа #съвети #почистване #лъчи #крем #продукти #грим #кафе #здравословно хранене

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници