Мултинационален фонд купи българската рекламна агенция Ilyan.com

Мултинационален фонд купи българската рекламна агенция Ilyan.com
A A+ A++ A

От 1 септември Ilyan.com, една от водещите дигитални агенции у нас, е част от групата компании, собственост на „Opera Group”, съобщиха от там.

„Opera Group” е мултинационален фонд, основан през 1995 година. Към момента под неговата шапка оперират компании в Лондон, Лос Анджелис, Дубай, а вече и София и Букурещ. Към “Opera Group” принадлежат финансови, технологични, телеком и неправителствени организации. Той е един от първите фондове за рисков капитал зад популярните вече у нас проекти “Hackathons” и „Accelerator”.

От 2015г. Ilyan.com сертифицирана в Google, което позволява на агенцията да добави към своето портфолио ключова нова услуга - performance marketing. Това е актуален нов модел на интернет реклама, който позволява на клиентите да инвестират в закупуване на онлайн рекламни площи, като заплащат само за постигнат контретен резултат - продажба, регистрация, записване.

Новото звено, предоставящо услуги по performance marketing, се управлява от Каролина Софрониева, която преди да се присъедини към екипа на агенцията лично е отговаряла за планирането, стратегията и реализацията на performance кампаниите на OLX.bg и eМag.bg за над €4.5 млн.

 

#фонд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"