Акушерката, била бебе: Искам да бъда с детето си

Акушерката, била бебе: Искам да бъда с детето си
A A+ A++ A

Акушерката, обвинена за побоя на бебе в столичната болница "Софиямед", остава в ареста, решиха магистратите. Емилия Ковачева поиска да бъде освободена, за да бъде с детето си, но съдът отказа да свали мярката й за неотклонение.

И преди инцидента с бебето през април Ковачева е удряла новородени, посочи държавното обвинение днес на заседанието на Софийски градски съд. Това личи от предоставените записи от охранителни камери.

Магистратите приеха, че в момента няма нови обстоятелства, които да са причина за изменение на мярката за неотклонение. Заради това, че представлява обществена опасност, Ковачева остава в ареста, мотивира се съдът.

Прокуратурата определи акушерката като изключително агресивна личност и отбеляза, че преди инцидента няколко пъти е нанесла побой и на други деца. Според експертизата по делото тя е в добро психическо състояние и е осъзнавала постъпките си.  

Същевременно адвокатът на Ковачева посочи, че записите са мъгляви и неясни и вещите лица не могат да заключат, че на тях е именно обвиняемата.

Той посочи още, че клиентката му е в тежко психическо състояние, а в ареста е подложена на тормоз и изключителен стрес.

Акушерката Емилия Ковачева бе задържана в края на април, след като новородено момиченце бе прието с тежка черепно-мозъчна травма и опасност за живота в болница "Токуда". Бебето беше докарано от "Софиямед", откъдето, след дежурството на Ковачева, дежурния лекар установил, че бебето е в много тежко състояние. Резултати от извършената от Главната инспекция по труда проверка пък показаха, че за 3 месеца Емилия Ковачева е работила 20 пъти по две последователни смени, без да ѝ е осигурена задължителната по закон почивка от 12 часа между тях.

#Емилия Ковачева #бебе #Софиямед #ареста

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници