Гледат делото срещу Илиан Здравков, обвинен в убийството на студентката Вероника

Закон и ред | 14 септември 2015, понеделник / 08:10| Показвания:Снимка: БГНЕС

Днес в Окръжния съд във Велико Търново е насрочено делото срещу Илиян Здравков, обвинен в жестокото убийството на 23-годишната студентка Вероника Здравкова на 28 февруари тази година.

Подсъдимият има множество присъди и е лежал в затвора за убийство, което е извършил като непълнолетен, както и за грабежи и кражби, припомня Българското национално радио (БНР).

Той ограбил и убил Вероника в района на железопътната гара във Велико Търново, след като за пореден път излязъл от затвора и отново бил обявен за издирване заради влязла срещу него в сила друга присъда за кражба. Здравков е направил пълни самопризнания, че при грабежа е умъртвил студентката с брадва, след което хвърлил тялото й в река Янтра. Обвинението срещу него е подкрепено с веществени доказателства, ДНК-експертиза и следствен експеримент.

Рецидивистът е поискал от Окръжния съд делото да се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие. По този начин, след като признае вината си, той ще избегне доживотната присъда и ще получи по-ниско наказание за тежкото престъпление.

Родителите на убитата Вероника ще предявят към Здравков граждански иск за 200 000 лева обезщетение.

Роднини на момичето са изпратили до съда две подписки, в които 5 800 души искат доживотна присъда за рецидивиста.


Тагове: Вероника, Велико Търново, рецидивист, студентка, Илиан Здравков

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси