Рекорден брой бежанци се очакват в Европа

Рекорден брой бежанци се очакват в Европа
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

В Сърбия се очакват нови 23 000 мигранти през следващите дни. Новата, по-голяма бежанска вълна е предизвикана от влизането в сила на новото унгарско законодателство и изграждането на врата на жп-линията свързваща двете държави, предаде РТС.

По протежението на унгарската границата ще има поне десет пункта за регистрация на мигрантите, а процедурата по проверката на бежанците ще бъде съкратена.

В същото време всяко нелегално преминаване на държавната граница ще се счита за престъпление и нарушителите може да получат до  три години затвор. Наказанията срещу трафикантите на хора стават много по-строги. Край границата ще бъдат изпратени 4300 войници, които ще помагат на полицията, но и ще съдействат за по-бързото приключване на строителството на оградата.

Пътят към Германия ще става все по-труден за мигрантите, защото Унгария смята Сърбия за сигурна държава и така ще може да връща хората обратно. Ако тази мярка бъде въведена сръбското гранично градче Канижа ще бъде първото, което ще пострада от кризата. До края на деня там се очакват поне 10 000 нови мигранти, които ще пристигнат от вътрешността на Сърбия и преди всичко от Белград. Поради тази причина в града има голямо полицейско присъствие, включително и на пожарникари и общински служители.

 

#бежанци #Европа #Сърбия #Унгария #мигранти #ограда #закони #законодателство #полицейско присъствие #Белград

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »