Затварят магазините ''Пени маркет'' в България

Затварят магазините ''Пени маркет'' в България
A A+ A++ A

REWE Group, собственикът на нискобюджетната веригата "Пени маркет", обяви, че до края на октомври ще затвори всичките си 49 магазина в България.

REWE International развива успешен бизнес и в сегмента на супермаркетите в седем страни от Централна и Източна Европа: България, Хърватия, Чехия, Румъния, Русия, Словакия и Украйна. Компанията е собственик и на веригата "Била"и именно върху нея вече ще бъдат насочени усилията й у нас. 

"Всички задължения към доставчици, бизнес партньори и служители ще бъдат изпълнени. Доколкото е възможно, на служителите на "Пени" ще бъде предложено работно място в "Била". Останалите служители ще получат обезщетения, които надхвърлят определените в закона суми. Схемата на компенсациите е обсъдена и одобрена и от европейския представител на служителите в REWE Group", пише в прессъобщението.

Част от филиалите на "Пени", както и логистичният ѝ център в Столник ще преминат към "Била", която в момента има 92 магазина в страната.

REWE International е пазарен лидер в Австрия в сектора на търговията на дребно с козметични и хранителни продукти и е един от най-големите работодатели в страната. В момента за REWE Груп работят 330 000 служители в около 15 000 магазина в 12 европейски страни, осигурявайки оборот от около 51,1 млрд. евро.

 

 

#магазини #супермаркети

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"