Глад за подготвени кадри в Слънчев бряг, търсят се ученици

Глад за подготвени кадри в Слънчев бряг, търсят се ученици
Снимка: www.expoworld.bg
A A+ A++ A

Хотелиери и туроператори алармират, че проблемът с липсата на подготвени кадри в Слънчев бряг се задълбочава.

По инициатива на изпълнителния директор на „Слънчев бряг” АД Златко Димитров в събота евродепутатът Мария Габриел и представители на младежки организации от региона ще потърсят заедно възможностите за решаване на кадровия проблем в комплекса. Евродепутатът ще представи европейските програми за младежка заетост, предприемачество и обучения.

Сезонният характер на работата дава възможности за привличането на ученици и студенти по време на ваканциите. Туристическият бранш заяви желание да приеме практически платени стажове в Слънчев бряг за обучаващите се в специализирани училища и колежи по туризъм. Бизнесът има пълна готовност да провежда трейнинги на желаещите, включително и с възможности за сертифициране. Хотелиерите поставят само едно условие: ясен ангажимент на стажантите в последствие да продължат работа за определен срок в рамките на курорта.

За целта ще се организират изнесени борси в големи градове като Бургас и София, на които хотелиерите ще могат да се срещнат с младежите, да им представят своите предложения, да запознаят студенти, ученици и техните родители с условията на труд и настаняване.

Основен проблем при наемането на младежи между 16 и 18 години остава тежката административна процедура, за което в съкратени срокове ще бъде търсено съдействие от държавата.

#„Слънчев бряг” АД #Златко Димитров #Слънчев бряг #хотелиери #туроператори #ученици #кадри

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »