Спадът в туризма е по-малък от очаквания

Спадът в туризма е по-малък от очаквания
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева обяви в Троян, че чуждите туристи у нас това лято са били с около 20% по-малко.

Тя участва в 15-тата годишна среща на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции. От там посочиха, че за да се увеличи туристическият поток у нас, е необходимо да се обърне повече внимание на рекламата чрез новите интернет-продукти, инфраструктурата и кадрите, които работят в областта на туризма.

''Отчитаме някакъв спад в приходите от туризъм. Имаме един август, който беше силен, имаме и септември, който се надяваме да бъде добър. В трудните условия спадът не е толкова слаб. Голям ръст имат френските туристи. 11% има ръст на туристи от Близкия изток,'' коментира тя.

Зам.- министърът на туризма допълни, че се повишава интересът от страна на китайските туристи към страната ни.

''Преди всичко китайски инвеститори, които изразиха много положително отношение към страната и потенциална възможност за доста голям ръст на китайските туристи,'' обясни Георгиева.

По нейни думи приоритет на Министерството е промяна в закона за туризма, чрез която да се регламентира статутът на българските курорти.

#туризъм #туристи #министерство #Георгиева #китайски туристи #туроператори #кадри #закон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »