МВФ: САЩ остават ангажирани с Фонда при управлението на Тръмп

МВФ: САЩ остават ангажирани с Фонда при управлението на Тръмп
Източник: Actualno.com
A A+ A++ A

Международният валутен фонд очаква с нетърпение да работи с администрацията на новоизбрания президент Доналд Тръмп и смята, че Съединените щати ще останат напълно ангажирани с Фонда и с другите международни институции, предаде БНР. 

Два дни след като Тръмп спечели изборите въз основна на кампания, белязана от антитърговски послания, говорителят на МВФ Джери Райс заяви, че е твърде рано да се каже дали неговите търговски и международни икономически политики биха били вредни за растежа на световната икономика. 

Твърде рано е да се спекулира с подобно нещо, посочи Райс на редовна пресконференция, съобщава Ройтерс. "Ние трябва да изчакаме и да видим какви в действителност ще бъдат политиките, провеждани от новата американска администрация и тогава ще направим своите оценки", допълни той. 

Джери Райс посочи, че МВФ вярва, че търговията представлява двигател на икономическия растеж и е допринесла за измъкването на мнозина от бедност, но негативните странични ефекти от международната търговия и глобализацията, включително загубата на работни места, трябва да бъдат по-ефективно адресирани. 

За тези, които се чувстват изоставени или се чувстват забравени, ние трябва да имаме повече политики, които да помагат за смекчаване на негативните последици, каза той.

#Доналд Тръмп #МВФ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници