Радев: На втория тур яка мобилизация, защото ще се сблъскаме с картела на статуквото

Радев: На втория тур яка мобилизация, защото ще се сблъскаме с картела на статуквото
A A+ A++ A

На балотажа ще се сблъскаме с партийно организиран вот на картела на статуквото. Единственият начин да победим ресурсите им, да надделеем над лъжата и манипулации, е да сме мобилизирани. 

Това заяви президентът Румен Радев, който заедно с Илияна Йотова коментира първите резултати от изборите. 

Според него изборите са показали решимостта на обществото да скъса с корупцията, беззаконието и авторитаризма.  "Опитите за мимикрия и манипулации с цел да се разколебаят хората явно не сполучиха. Поздравяваме всички партии, които влизат в новото Народно събрание", допълни той. 

Радев обясни, че партии трябва да съставят правителство, което да е реформаторско, антикорупционно, да има ясно изразено мнозинство и да не оставя съмнения за зависимости. 

Относно президентските избори той заяви, че е ясно е, че ще има балотаж, като резултатът дава оптимизъм, но ще е грешка да си мислим, че изборите са предрешени.

"Ще разчитаме на всички политически сили, които бяха с нас тази кампания, както и на гласувате на гражданите, които искат България да е модерна страна", посочи още Радев.

На въпрос защо не се е съгласил на дебат с нито един кандидат за президент, той обясни, че не може да дебатират с всички 23 кандидат-президентски двойки, а за това кога ще е дебатът между него и проф. Анастас Герджиков Радев заяви, че това ще го решат инициативните комитети. 

Президентът коментира и избирателната активност и обясни, че това е проблем, като за нея трябва да отговорят не само социолозите, но и партиите. "Много фактори оказват влияние на избирателната активност", допълни той. 

#Румен Радев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници