Петков: Борисов каза, че знае коя/кой е Мата Хари, да разкрие, за да я/го препитаме

Петков: Борисов каза, че знае коя/кой е Мата Хари, да разкрие, за да я/го препитаме
A A+ A++ A

"Напоследък прокуратурата действа по един доста интересен и странен начин. Вие видяхте в нашия случай - искат да им даваме допълнително информация. Но ние сме готови да подкрепим всяко тяхно разследване. Само се надяваме да не са техни пиар ходове", посочи Петков и допълни: "И днес в парламента ме попитаха защо списъка е с 19 души, а преди това в Брюксел съм говорил за 20 и аз казах, че за 19 съм дал информация. Има информация и за 20-ия. Цялата информация е предадена на Иван Гешев."

Относно "златните паспорти", министър-председателят заяви, че управляващата коалиция са за пълното им разобличаване. "Аз съм го обещал и на Европейската комисия. Тези схеми лица да получават паспорти чрез корупция е недопустимо да продължава в България", посочи Петков. 

"Оттук нататък трябва много внимателно да следим стъпките на прокуратурата, действията им и резултатите. Този път изпълнителната власт ще бъде много следяща", заяви премиерът и допълни: "За българското общество, за българското правосъдие, както и за самия господин Гешев би било най-добре да си подаде оставката". 

Премиерът заяви още, че разследващите служби са свободни да разследват всеки един сигнал, без значение от политическата му принадлежност.

И се обърна и към предшественика си Бойко Борисов: „Бившият премиер ясно каза, че знае кой е направил снимките. Ако знае или предполага коя/кой е Мата Хари, най-малкото той трябва да даде цялата информация този човек да бъде препитан, защото за всички нас, като българи, е важно да знаем тези кюлчета или пачки там ли са си били, или не. И ако са били там, откъде са взети“.

По темата с напрежението по оста НАТО-Украйна-Русия, Петков заяви: „Нещата, които за съжаление, виждаме, че идват от тях като информация не е деескалация, за каквото се надявахме. Напротив, всички виждаме, че има продължаване на ескалацията. Ние трябва като държава да сме готови с всякакви сценарии, за да сме сигурни, че стратегията ни за национална сигурност е изпълнена по най-добрия и най-умния начин. В момента няма категорична обща позиция, но тече диалог“, каза още той.

#Кирил Петков #Мата Хари #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници