Обратно към пълната версия на статията »

16 години затвор за рейнджъра Светослав за зверското убийство на Деси

16 години затвор за рейнджъра Светослав за зверското убийство на Деси
A A+ A++ A

16 години затвор е присъдата на бившия военен Светослав Каменов, който на 29 ноември 2018 г. удуши рейнджърката от Карлово Десислава Стоянова и после скри тялото й в ракла на дивана. Всичко това се е случило във вилата му в Сопот след скандал. Според прокуратурата двамата се скарали, след като тя му дала колата си за ремонт, той установил, че от автомобила не става нищо, и го предал за скрап. Каменов обаче отрича и твърди, че е бил провокиран, защото тя го засегнала на честта му на военен.

Към деня на убийството Каменов вече е бил уволнен от армията, но е много чувствителен на тази тема и до ден днешен. Десислава Стоянова учела в сержантския колеж във Велико Търново и Каменов й помагал като приятел. В деня на убийството тя си позволила да коментира стоящ над нея военен и казала на Каменов: „Такива ката вас ще влизат само след чукане на вратата и разрешение от моя страна“, и той се афектирал много. Хванал я е еднатата ръка за шията и започнал да я души, с другата я ударил по носа и устата, после ги затиснал, за да не може да диша. От липсата на кислород жената изпаднала в мозъчна смърт, но макар и жив труп, е била жива, когато била закована в раклата.

Част от присъдата на Каменов са и 2 години затвор за присвояването на колата на Стоянова, но това наказание се поглъща от по-голямото и така той ще лежи общо 16 години. Каменов ще трябва да изплати обезщетение от 120 хил. лв. на майката на убитата Десислава.

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативния съд.