Заводска сграда затрупа багерист в Кърджали

Заводска сграда затрупа багерист в Кърджали
A A+ A++ A

Част от сграда в бившия „Оловно цинков комплекс” в Кърджали се е срутила днес следобед при разрушителни дейности. , Има затрупан човек, чието състояние не е известно до момента, съобщи "Фокус", позовавайки се на ОДМВР-Кърджали.

Сигналът за инцидента е подаден в 16:30 часа на тел 112.На мястото на инцидента незабавно са изпратени 8 пожарникари от службата в Кърджали с два противопожарни и един спасителен автомобил.

По първоначални данни срутването е станало при разрушителни дейности и под отломките е затрупан багер, който е работил на обекта. Кабината е изцяло затрупана от отломките.

Директорът на РД „Пожарна безопасност и защита на населението” комисар Сергей Заимов ръководи работата по разчистването на останките.

Работникът се казва Валентин Юруков и е на около 30 г от Стара Загора, съобщава "24 часа". В продължение на 3 ч два екипа огнеборци и полиция разчистват, за да стигнат до изчезналия мъж. На мястото на инцидента има линейка.

Срутилата се сграда е 4-етажна, строена е през 1954 г, когато е граден и самият завод. Вероятно багеристът е разрушил носеща колона, което е предизвикало срутването. Това е една от версиите на разследващите.

#Оловно-цинков комплекс #работник #затрупан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници