Ген. Михов: Възможно е и турски изтребители да пазят небето на България

Ген. Михов:  Възможно е и турски изтребители да пазят небето на България
A A+ A++ A

Председателят на Комисията по отбрана в Народното събрание генерал Михо Михов предупреди, че не трябва да се правят спекулации с предложението на Министерството на отбраната (МО) чужди самолети да участват в опазването на въздушното пространство на България.

"Не бива да натрапваме на нашия народ, че се отказваме от собствената си авиация. Аз лично не бих приел това. Темата е тревожна, но не е драматична", заяви той, цитиран от "Дневник". По думите му по въпроса още не е взето крайно решение.

Но ако промените в закона бъдат въведени е твърде възможно турски изтребители да пазят въздушното пространство на България, смята генералът.

"Това значи въздушното пространство на България да се охранява не само от българска армия, но и съвместно със съюзни сили", поясни Михов. Това се преплита със закона за преминаване и пребиваване на съюзни и чужди сили на територията на страната ни.  

"Това е новото и стряскащото. И за мен е неприемливо. Българите трябва да разберат, че нашата авиация може и трябва самостоятелно да осигури охраната на въздушното ни пространство. 16-18 изтребители могат да решат този проблем", убеден е бившият шеф на военновъздушните сили.


#Михо Михов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници