Радан Кънев: Категорично подкрепям министър Ненчев

Радан Кънев: Категорично подкрепям министър Ненчев
A A+ A++ A

"Категорично подкрепям министър Ненчев",  заяви в кулоарите на НС съпредседателят на ПГ на РБ Радан Кънев по повод поисканата оставката на военния министър от БСП лява България.

"Като министър той показа едно ниво на независимост и загриженост, както за отбранителната способност на българската армия, така и за нейната съвместимост със силите на НАТО, което е непознато в историята ни до момента", посочи Кънев.

"Не просто го подкрепям, а му давам много висока оценка на политиката, която води - изключително вярна", подчерта Кънев.

„Никаква непоследователна политика не виждам - политиката на министъра на отбраната Николай Ненчев е изцяло последователна”, отговори лидерът на РБ на въпрос дали има вина министърът и заради подадената оставка днес на командира на ВВС, генерал-майор Румен Радев.

Според Кънев политиката на Ненчев е насочена към две неща - независимост на българската отбрана и съвместимост със службите на НАТО, „тъй като знаете, че българската авиация вече повече от десетилетие не е съвместима с партньорите, т.е. е безполезна за отбраната за страната”, уточни виждането си Кънев.

„И на второ място - увеличаване на отбранителната способност на държавата, което е изключително важно в настоящия момент. При всяко положение РБ е твърдо и за увеличаване разходите за отбрана и категорично за увеличаване на 

#Николай Ненчев #Радан Кънев #ВВС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници