Хванаха ученик да прекарва бежанци през границата ни (Снимки)

Хванаха ученик да прекарва бежанци през границата ни (Снимки)
снимка: prb.bg
A A+ A++ A

Прокуратурата води бързо производство срещу 18-годишен ученик от 12 клас за незаконно превеждане на бежанци през ГКПП Капитан Андреево, съобщават от пловдивската апелативна прокуратура.

На 27 септември миниван, управляван от Добромир Д., преминал, без да спре за проверка и ударил последната бариера на турския граничен пункт Капъ Куле. Когато влязъл на българска територия, на ГКПП-Капитан Андреево, шофьорът спрял автомобила в платното за излизане от България, и на линията за гранична проверка слязъл от минивана и опитал да избяга извън пункта.

Служители на Гранична полиция са го задържали в района на пункта след преследване.

В автомобила, чиито стъкла са били облепени с части от кашони, за де не виждат пътниците, са открити 12 чужди граждани. Установено е, че това са две семейства от Сирия и Ирак, които пътуват със седем малолетни деца, на възраст от 7 до 14 г.

Пред българските власти те обяснили, че били качени на автомобила от кюрдски каналджии близо до граничния пункт Капъ Куле, за което заплатили в Турция по 250 щатски долара на човек. Добромир  е трябвало да ги прекара в България, като същия ден той е преминал пеша границата от България за Турция. 

Под ръководството на Районна прокуратура-Свиленград по бързото производство са разпитани свидетели, установява се собствеността на автомобила и лицата, които са го управлявали при напускане на страната.

 

#ученик #нелегални мигранти #бежанци #граница

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници