Миньорите от „ГОРУБСО–Мадан“ се връщат на работа

Миньорите от „ГОРУБСО–Мадан“ се връщат на работа
След 46 дни прекъсване на производствения процес в „ГОРУБСО–Мадан“ в понеделник, 17 април, работниците се връщат на работа в мините. Снимка: bnt.bg
A A+ A++ A

След 46 дни прекъсване на производствения процес в „ГОРУБСО–Мадан“ в понеделник, 17 април, работниците се връщат на работа в мините.

Заедно с тях ще възстановят дейността си и работещите в Рудоземската обогатителна фабрика, съобщи Сергей Атанасов, изпълнителен директор на „ГОРУБСО–Мадан“, цитиран от БНР.

„Направени са всички огледи на работните места. Групите са влезли. Безопасността, която е необходима, е осигурена. Комисии, които бяха изградени за пускане на работните места в експлоатация, са подготвили протоколи, както бяха изискванията на Инспекцията по труда и оттук нататък, дай Боже всичко да е нормално, сме готови да започнем нормално работа“, обясни Атанасов.

„В 9 ч. на единия рудник ще бъдат хората готови. В 10 ч. ще бъдат на другия рудник хората на място. Ще получат каски, самоспасители, работни дрехи ботуши. Всичко е ново. Обогатителната фабрика в първа смяна също стартира работа“, допълни той.

#миньори #„ГОРУБСО–Мадан“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници