Ново протестно автошествие на миньори и енергетици в Старозагорско, ето къде точно

Ново протестно автошествие на миньори и енергетици в Старозагорско, ето къде точно

Даниела Костадинова/БНР - архив

A A+ A++ A

Продължават протестните действия от страна на новосформираното Сдружение "Миньори и енергетици заедно", предаде репортер на "Фокус". Това бе решено на събранието, което се проведе във вторник.

Протестът отново е организиран като автошествие и ще се проведе в събота /23 март/. Първата точка на тръгване е от 9.00 часа на паметника "Св. Иван Рилски" в Раднево, втората е от 10.00 часа от паркинга на Езерото Загорка в Стара Загора, като сборният пункт е в 11.00 ч. на бившото КПП след разклона на с. Змеево (пътя за Казанлък). Оттам маршрутът е

Казанлък - Гурково - Нова Загора.

От Сдружение "Миньори и енергетици заедно" излязоха с Декларация относно въпросите за синдикална и политическа намеса и свързаност. Ето какво пише в нея:

"Управителният съвет декларира, че няма да участва в местни, парламентарни и/и;и друг вид избори. Няма амбиции и цел да се включва в политическата карта на България. Заявява, че няма да извършва синдикална дейност и/или изземва техните функции. За постигане на целите си, Сдружение

Миньори и енергетици заедно" ще извършва контакти, ще участва в среши с представите на местна и/или централна власт, без да поема никакви ангажименти, свързани с политическа дейност. Единствена и основна цел на това Сдружение е запазване на българския въгледобив и работата на въглищните централи в Маришкия басейн".

Под Декларацията са положили своя подпис председателят на Сдружението Станимир Георгиев, както и зам.-председателите Йордан Стоянов, Стоян Димитров, Гергана Милушева-Динева и Александър Сарандев.

#протестно автошествие #Старозагорско #енергетици #миньори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници