Няма опасност за пострадалите българи в Германия

Няма опасност за пострадалите българи в Германия
A A+ A++ A

Няма опасност за живота на българските граждани след пожара в къща в Германия, каза ръководителят на консулството на България във Франкфурт на Майн Стефан Димитров пред бТВ.

Потима от българските граждани са пострадали по-сериозно. „В резултат на опита си да се спасят от пожара те са получили травми , счупвания и наранявания. Четирима от тях се намират в клиниката на Касел. Другите се обслужват амбулантно”, каза консулът.

Сред пострадалите има дете, което е на 11 години, но както и на другите българи животът му е извън опасност. 

Повече от 40 души са ранени при пожара в хотел, в който са били настанени български и полски граждани, съобщава вестник Der General Anzeiger. В къщата, която са обитавали наемници от Източна Европа и техните семейства, е имало общо 48 души. Те са били евакуирани от аварийните служби.

Петима са пострадали сериозно, информират от полицията, без да дават пояснения за тяхната националност.

Пожарът е бил унищожителен - домът е бил "в пламъци от партера до покрива", в следствие на които е рухнал изцяло. Екипите, борещи се с бедствието, са положили извънредни усилия, за да предотвратят разрастването на пламъците към съседните къщи. Районът е бил отцепен в широк диапазон.

Инцидентът се е случил в понеделник, като пожарникарите са успели да овладеят стихията късно вечерта. Следователите са разгледали оскъдните останките от постройката и по предварителни данни не са открили индикации за умишлен палеж.

Все още обаче не са изяснени причините, довели до избухването на пожара. В сградата не са били настанени бежанци.

#пожар

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници