Германия депортира от утре близо 200 000 мигранти

Германия депортира от утре близо 200 000 мигранти
A A+ A++ A

Германия започва от утре депортирането на около 200 000 мигранти. За тази цел вече са организирани първите чартърни полети от различни летища на Германия.

Първоначалните планове бяха депортирането на незаконно пребиваващите да започне на 1 ноември.

„Вече са организирани първите чартърни полети от различни германски летища“, каза вътрешният министър Томас де Мезиер.

Германското правителство планира да използва за депортирането на бежанци, чиито молби за убежище са отклонени, не само пътнически самолети, но и военно-транспортни на бундесвера. Това се прави с цел да се ускори депортацията на лица, които нямат право да останат във Федералната република.

Берлин форсира преговорите със страните, откъдето са дошли бежанците. Тези от тях, които не са получили право да останат в Германия, няма да бъдат информирани от властите за тяхното принудително изселване, за да не им се даде възможност да избягат или скрият,  писа "Билд".

Сред останалите планирани мерки са създаването на транзитни зони за бежанци край границите на Германия, ускоряването на процедурата изселване на мигранти, отмяната на забраната за депортиране през зимния период.

Директорът на канцеларията на германския канцлер Петер Алтмайер, който неотдавна пое координацията на бежанската криза, заяви, че изтеглянето на срока е много ясен сигнал. „Ние искаме, когато става въпрос за депортирането на тези, които нямат право на престой в Германия, да бъдем много експедитивни. Резултатите от това трябва да бъдат видими още тази година“, каза той пред обществената телевизия А Ер Де.



#Германия #депортиране

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници