Черните кутии на руския самолет записали шум от взрив

Черните кутии на руския самолет записали шум от взрив
A A+ A++ A

Черните кутии на катастрофиралия самолет с руски туристи са записали взрив, твърди френски следовател, запознат с хода на разследването.

Авиационните експерти не са открили до момента никакви технически повреди. Според наблюдатели все повече се засилват подозренията, че самолетът е бил свален, най-вероятно чрез експлозивно устройство в багажното отделение.

В последните секунди от записите на бордовите записващи устройства на катастрофиралия пътнически самолет А321 се чува нехарактерен шум - това заяви днес началникът на египетската комисия, която разследва случая, Айман ал Мукадам, цитиран от ТАСС.

Мукадам каза още, че отломките на машината ще бъдат прибрани на безопасно място в Кайро и съхранени там.

По негови думи и двете „черни кутии“ са намерени още в първия ден след катастрофата, но не са открити всички отломки, разпръснати в радиус по-голям от 12 км.

По-рано през седмицата Великобритания обяви, че има записи на прихванати разговори между терористи, които се поздравяват за свалянето на пътническия самолет.

Русия първоначално отхвърляше версията "тероризъм", но вчера президентът Владимир Путин разпореди спирането на всички руски полети до Египет. Държавният глава поиска 50 хиляди руски туристи да бъдат изтеглени от арабската страна.

Днес близо 150 души са евакуирани от летище Колцово в Екатеринбург след постъпило съобщение за поставено взривно устройство, предаде РИА Новости, като се позовава на източник от правоохранителните органи.

​По-рано днес от българското външно министерство препоръчаха българските граждани да се въздържат от пътувания до египетските курорти, намиращи се на Синайския полуостров (Шарм Ел Шейх, Дахаб, Нуейба и др.) до окончателното изясняване на причините за инцидента. Причината са обстоятелствата около катастрофата.

 

#руския самолет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници