Над 100 пожарникари напускат, Борисов: Милея за всички

Над 100 пожарникари напускат, Борисов: Милея за всички
A A+ A++ A

Повече от сто заявления за напускане са подали пожарникари, съобщава директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов.

Николов е изпратил писмо до подчинените му структури, в което призовава служителите да не взимат прибързани решения.

Междувременно премиерът Бойко Борисов, който е започнал професионалния си път именно в пожарната, написа в профила си във фейсбук: "В пожарната в Пловдив съм спал и живял, старите пожарникари знаят, че 5 години не съм дал пожарникар да влезе в огъня преди мен".

По думите на Борисов пожарната сега е напълно обновена.

"Получихме дарение на коли и оборудване от Канада, област Торонто. Освен това вчера заверих сметките за допълнителните средства на МВР – отпуснати са над 3,5 млн. лв. целево за нуждите им. И някой да приказва, че аз не милея за колегите си, напротив. Милея за всичките и обясних какво сме направили за тези години. Всичко това е за доброто на народа. Пожелавам на Пловдив да става все по-красив и по-хубав град”, пише Борисов.

Синдикалните структури на сектор "Сигурност" в МВР, Министерството на отбраната и управлението на затворите организират утре национален протест на служителите от сектора с искане да се запазят придобивките им. Те имат намерение и през седмицата да продължат да се събират пред Народното събрание, където ще започне обсъждането на бюджета за 2016 г.

Работещите под пагон не бяха удовлетворени от отстъпките, направени от правителството, тъй като в плановете му остава премахването на индексирането на заплатите всяка година с по 2%  от натрупан стаж, както и за свиването на отпуските от 30 на 20 работни дни.



#пожарникари #Бойко Борисов #сектор "Сигурност"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници