Започва кръводарителска акция с цел намаляване на жертвите на пътя

Започва кръводарителска акция с цел намаляване на жертвите на пътя
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

От 15-ти до 21-ви ноември всеки може да се включи в едноседмичната акция по кръводаряване за намаляване на жертвите при пътнотранспортни произшествия, която ще се проведе в Центъра по кръводаряване към Военномедицинска академия.

Призивът на кампанията е „Ти избираш как да се прибереш”, а желаещите да дарят кръв могат да го направят във времето от 08.30 до 16.00 часа.

С резолюция на Асамблеята на Организацията на Обединените нации от 26 октомври 2005 г. за повишаване безопасността на движението по пътищата в целия свят се отправя призив към правителствата и международната общественост всяка трета неделя на месец ноември да бъде ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.

Тази година денят е 15 ноември, когато ще се отдаде почит към хилядите хора, загинали във войната по пътищата. По традиция Българска асоциация на пострадали при катастрофи, съвместно с Военномедицинска академия и Българския Червен кръст, обединяват усилия за организирането на едноседмична кампания за кръводаряване, която стартира в Центъра по кръводаряване във ВМА.

#ВМА #БЧК #ООН #кръводаряване #кампания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"