ВМА с нови автомобили за екологичен превоз на пациенти

ВМА с нови автомобили за екологичен превоз на пациенти

ВМА

A A+ A++ A

На 30 април във Военномедицинска академия (ВМА) ще бъдат представени новозакупените 7 изцяло електрически автомобили за екологичен превоз на пациенти.

Многофункционалният универсален модел съчетава компактни размери с простор и иновативни технологии, изключително добре подготвен за движение в интензивния трафик и тесните градски улици, при това с нулеви СО2 емисии.

Автомобилът е петместен, като концепцията на интериора позволява максимално оползотворяване на пространството, осигурявайки повече комфорт за пациентите.

Моделът е с литиево-йонна батерия с използваем капацитет 77 кВтч и електромотор. Пробегът, който може да се постигне с едно зареждане на батерията достига до 420 км. Благодарение на комбинираната система за зареждане CCS, литиево-йонните батерии могат да бъдат зареждани както с прав, така и с променлив ток, т.е на обществени CCS станции за бързо зареждане, както и посредством собствен служебен Wallbox. На бързозарядна станция батерията на автомобила връща капацитета си от 10 до 80% за около 30 минути.

Автомобилите се предоставят на ВМА със собствени стенни зарядни станции Moon ID. Charger, произведени в Германия.

#ВМА

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?