Павлова: Трябва да се борим с войната по пътищата

Павлова: Трябва да се борим с войната по пътищата
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министерството на регионалното развитие и благоустройството получи награда за „Цялостен принос в областта на пътната безопасност през 2015 г." по време на Годишните награди за пътната безопасност. Събитието е традиционно и се организира от Българска браншова организация „Пътна безопасност“.

Наградата получи лично министър Лиляна Павлова, съобщиха от МРРБ.

„Приемам отличието като признание за усилията, които полагаме. “, подчерта министър Павлова. „Вярвам, че тя е кауза за всички, а не само на браншовата организацията и правителството, но и на пътния бранш, образователните институции, службите по сигурността.“

Отличието за родното министерство идва няколко месеца след като България стана трета в света в класацията за най-много пътни катастрофи.

 „Ако ние всички заедно се обединим в името да запазим нашия живот и този на нашите деца, като отговорност на граждани и родители, само тогава можем да успеем. Разчитам изключително много на партньорството ни с научната общност и специалистите, за да направим най-добрите норми за пътно проектиране и безопасност, да се съобразим с реалностите“, каза още министър Павлова.

Тя допълни, че паралелно с това правителството ще продължи да полага усилия за мерките за пътна безопасност и като строителство на нови пътища и ремонти на съществуващите шосета. Министър Павлова отбеляза със съжаление, че след тенденцията на спад на загиналите при пътно-транспортни произшествия отново има покачване, което се дължи на редица причини. Според данните й само за последната година 660 души са загинали в пътни произшествия, като над 500 от тях са млади хора до 24 годишна възраст.

„Това е притеснително. Войната по пътищата е нещото, с което трябва да се борим, използвайки всички усилия и методи. Това е кауза, около която всички трябва и може да се обединим, без да говорим за политика, а за човешкия живот, който ни е най-скъп“, призова Лиляна Павлова.

 

#Лиляна Павлова #войната по пътищата #Министерство на регионалното развитие и благоустройството #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници