Иво Инджев: Путин се държи като автобус "Икарус"

Иво Инджев: Путин се държи като автобус "Икарус"
A A+ A++ A

Путин се държи като автобус "Икарус" и казва: "Аз се движа, а който се блъсне в мен, лошо", каза журналистът Иво Инджев в сутрешния блок на Нова телевизия.

Руският морков не сработи и Турция извади тоягата, каза още Инджев.

Изказването бе по повод на сваления руски самолет от Турция и над границата със Сирия.

Президентът на Русия търси враг по-лош от самия него и подобно на Сталин се опитва да спаси света от по-страшна опасност, коментира журналистът.

Той цитира генерал Карл фон Клаузевиц и знаменитата му фраза, че войната е продължение на политиката с други средства. Според Иво Инджев руската армия е в Сирия по политически причини.

Що се отнася до вчерашния инцидент със сваления руски самолет, Инджев посочи, че руските самолети многократно от 5 октомври насам са нарушавали турското въздушно пространство.

По думите на журналиста руският президент Владимир Путин се е опитал да приобщи Турция в собствената му игра срещу Запада.

Така на 1 декември 2014 г. той заби нож в гърба на България, обявявайки, че проектът  „Южен поток” спира и вместо него ще се строи „Турски поток”, аргументира се Инджев.

Тогава много български политици и анализатори едва ли не се радваха, че умните турци привличат руските туристи и строят ядрена централа с Русия.

Путин обаче е свикнал да действа от позицията на по-силния, посочи Инджев. Така той анексира Крим, над голяма част от чието население Турция се смята за морален закрилник. По този начин Москва заби клин в отношенията си с Анкара.


#Иво Инджев #Путин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници