Потребителите искат тънки телефони, а не големи батерии, твърди HTC

Потребителите искат тънки телефони, а не големи батерии, твърди HTC
A A+ A++ A

Времето за автономна работа с едно зареждане на съвременните телефони е един от параметрите, които сякаш изостават от развитието на останалите им възможности. С идването на бързите многоядрени процесори и големите екрани, задачата на батериите стана много по-важна, но за съжаление те не се справят много добре с нея. Особено след като на дневен ред отново е тенденцията за създаване на все по-тънки устройства, което затруднява добавянето на батерии с по-голям капацитет, макар че има изключения. И докато някои компании работят в посока подобряване времето на автономност, други имат различно мнение.

The Verge пише, че на скорошно събитие вицепрезидентът на продуктовата стратегия на HTC Бьорн Килбърн е споделил за проведено през миналата година потребителско проучване, което е трябвало да определи дали хората харесват тънки телефони, или са готови да направят компромис с това за сметка на батерията. Оказва се, че потребителите масово са избрали тънкия корпус и тогава компанията е решила да спре работата по добавянето на батерии с капацитет 3000 mAh и по-голям в телефоните й. Според Килбърн работата на компанията е насочена в друга посока като оптимизиране на енергопотреблението и избирането на нови технологии за изработване на батериите, но в последното няма кой знае какви подобрения напоследък. Все пак моделът One X има по-голяма батерия от предшествениците си и по-тънък корпус.

Интересно мнение, особено като имаме предвид наличните на пазара примери. Да вземем Motorola, чийто ултратънък (7,1 мм) RAZR с неособено впечатляващ живот на батерията беше последван от малко по-дебелия (9 мм) RAZR Maxx, който осигури батерия с впечатляващия капацитет от 3300 mAh.

http://www.theverge.com/2012/4/19/2960922/htc-customers-prefer-thin-phones-to-better-battery-life

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници