Франция и Русия: Съюзяваме се срещу Даеш

Франция и Русия: Съюзяваме се срещу Даеш
A A+ A++ A

„Ударите срещу Даеш ще бъдат засилени и ще бъдат координирани”, заяви френският президент Франсоа Оланд на пресконференция в Кремъл. Целта ще бъде да спре контрабандата на петролни продукти за финансиране на джихадистите. 

Оланд посочи, че Франция и Русия са се договорили да засилят обмена на информация и да гарантират, че ударите няма да са насочени срещу тези, „които се борят срещу „Даеш”, като визира т.нар. „умерени бунтовници, които се сражават и срещу сирийския режим, и срещу „Ислямска държава”.

Целта на срещата в Москва бе организирането на съвместни действия против терористите, заяви френският президент след разговорите с руския си колега.

„Ние всички страдаме от тероризма, тероризмът може да удари във всяка точка на планетата”, каза Оланд. „В това е смисълът на нашата среща в Москва – ние трябва да действаме заедно”.

Даеш (Daesh или Da’esh) също е акроним - от пълното арабско наименование за това, което се превежда като “Ислямска държава в Ирак и Леванта”.

Даеш обаче звучи идентично на арабската дума, която означава нещо, което стъпква, унищожава, сее раздори. Терористичната групировка мрази да я наричат “Даеш” и заплашва всеки, който използва тази дума.

#ДАЕШ #Франсоа Оланд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници