Ердоган хвърля оставка, ако докажат, че купува петрол от ислямистите

Ердоган хвърля оставка, ако докажат, че купува петрол от ислямистите
A A+ A++ A

Реджеп Ердоган заяви, че ще подаде оставка, ако се докаже, че страната му е купувала петрол от ислямистите в Сирия, както твърди Москва. Той заяви това пред медиите на срещата на върха за климата в Париж, предаде РИА Новости.

Русия има основания да смята, че нейният самолет Су-24 е бил свален, за да се обезопасят доставките на незаконен петрол от Сирия за Турция, каза по-рано руският президент Владимир Путин.

По думите на руския президент има данни, потвърждаващи, че петрол от находищата, контролирани от “Даеш”, се доставя в индустриални количества на територията на Турция.

“Имаме всички основания да смятаме, че решението да бъде свален нашият самолет е било продиктувано от желанието да се осигури безопасност на тези маршрути за доставка именно към пристанищата, откъдето се товари на танкери. Защитата на туркмените е само предлог”, каза Путин.

Все пак той изрази надежда, че широка коалиция за борба с тероризма ще бъде създадена, а “регионалните, местните или финансовите интереси ще отстъпят на втори план пред глобалната заплаха на терора”.

“Обвиненията, че Турция купува петрол от “Даеш”, са неприемливи и да се говори това, е неморално”, бе отговорът на Ердоган. Според него такива твърдения трябва да бъдат придружени от доказателства. “Ако наистина покажат факти, ще стана от президентското кресло”, каза той.

Медиите коментират, че Путин е закъснял за общата снимка на срещата, за да избегне какъвто и да било контакт с Ердоган, който настоява за среща.

 

#Реджеп Ердоган #Владимир Путин #петрол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници