Борисов обнадежден за срещата по Евро-Азиатския диалог

Борисов обнадежден за срещата по Евро-Азиатския диалог
A A+ A++ A

"Очакваме българското домакинство на Петата конференция на министрите на труда и заетостта по линия на Евро-Азиатския диалог (ASEM) да бъде добра среда за ползотворен диалог", заяви министър-председателят Бойко Борисов на срещата си в Министерския съвет с еврокомисаря по заетостта, социалните въпроси, уменията и трудовата мобилност Мариан Тейсен.

Това е първата голяма проява по линия на ASEM, на която страната ни ще е домакин. Сътрудничеството между Европа и Азия в този формат е ефективно и дава възможност в за дебат по различни важни проблеми с глобален характер, които не могат да бъдат решени само от една страна.

Според министър-председателя, страната ни е подходяща среда за такъв диалог с оглед на членството ни в ЕС и същевременно приятелското отношение и добро взаимодействие с редица азиатски държави в сфери като икономика, образование, историческо наследство.

Премиерът Борисов и европейският комисар изразиха своето одобрение за новия инструмент в борбата с бедността и социалното изключване. Според тях чрез Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица ще могат да се реализират множество политики, които да дадат реални резултати. 

#Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Акценти

Инбет Казино