Габриел: 37 българи са потърсили съдействие за напускане на Газа

Габриел: 37 българи са потърсили съдействие за напускане на Газа

Стоп кадър/НОВА

A A+ A++ A

37 български граждани и членове на техните семейства са потърсили съдействие за напускане на Ивицата Газа. Това заяви министърът на външните работи Мария Габриел като цитира данни на задграничните ни представители.

"МВнР е в непрекъсната връзка с дипломатическите представителства на България в Тел Авив, Кайро и Рамалла. Има тясна координация с други държави членки на ЕС и партньорски държави. Търсят се възможности за съдействие за тяхната евакуация. Към момента такава не е възможна, доколкото не е фиксирана договореност за отваряне на ГКПП „Рафа”. Външно министерство разполага със списък на потърсилите съдействие за евакуация български граждани и членове техните семейства. Той е предаден на израелските и египетски власти. От тях ще очакваме разрешение за напускане на Газа и влизане в Египет, когато това е възможно", каза Габриел.

"Не е постъпвала информация от официалните власти в Израел за отвлечен българин от „Хамас”. „Посолството на България в Тел Авив е в постоянен контакт с българските власти. Темата продължава да се следи”, каза още вицепремиерът, цитирана от НОВА.


Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници