„Топлофикация София“ изнудва клиентите си с такса „юрисконсулт“

„Топлофикация София“ изнудва клиентите си с такса „юрисконсулт“
A A+ A++ A

Таксата „юрисконсулт” на „Топлофикация- София“, води до трупане на печалба за непредоставена услуга на гърба на българските граждани, каза омбудсманът Мая Манолова пред бТВ.

По делата, които води „Топлофикация-София“ към длъжниците си се начислява такса, която е известна като такса „юрисконсулт”, заяви Манолова. Тя даде пример как за едно обикновено заявление до съда, което изпраща „Топлофикация-София“ има до 300 лева такси и по този начин сметките нарастват.

Омбудсманът подкрепи твърдението си с документи на „Топлофикация-София“, които показват „юрисконсултските” възнаграждения.

„За една сума от 13 лева и 69 стотинки „Топлофикация“ си начислява възнаграждение за юрисконсулти от над 300 лева. С другите такси цялата сума става около 1000 лева.

Ако абонатът не плати тези 300 лева срещу него започва производство за събирането”, обясни тя и посочи, че след като това стане се стига до частен съдебен изпълнител, който да изземе дължимото, като по този начин сметките нарастват в хиляди проценти.

Манолова каза, че е провела среща с ръководството на „Топлофикация-София“. „Ръководството на топлофикацията ми обясни, че не могат сами да се откажат от такса заради това, че са общинско дружество”, поясни омбудсманът.

Манолова уведоми, че ще ангажира, СОС, правителството и министъра на енергетиката във връзка с проблемите, които създава „Топлофикация-София“.

Още подробности по темата четете в 3e-news 



#Мая Манолова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници