Повдигнато е обвинение на охранителя прострелял двама на бул. ''Черни връх''

Повдигнато е обвинение на охранителя прострелял двама на бул. ''Черни връх''
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Днес Софийската районна прокуратура привлече като обвиняем 46-годишния Ивайло Маринов за стрелбата вчера в близост до един от най-големите търговски центрове в столицата и то в час пик.

Маринов е обвинен за това, че чрез огнестрелно оръжие, умишлено и по начин, опасен за живота на мнозина, е причинил на повече от едно лице средни телесни повреди, изразяващи се в трайно затруднение движението на долен крайник.

От прокуратурата съобщават, че за това престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода от 2 до 10 години.

Простреляните са 19-годишният Григор Илиев и 30-годишният Марио Петров. И двама са в болница и са криминално проявени за грабеж и причиняване на телесна повреда.

Междувременно, прокуратурата е разпоредила задържане на обвиняемия Младенов до 10 декември, когато той ще бъде конвоиран в сградата на Софийския районен съд за разглеждане на искане за неговото по-нататъшно задържане под стража.

До този момент по делото са назначени две съдебно-медицински експертизи, проведен е оглед на местопроизшествие и са разпитани очевидци на инцидента. Разследването ще продължи в законния 2-месечен срок.

В близост до мястото на инцидента се намират офиси на Алексей Петров, а на 50-ина метра е разклонът за неговия дом. Директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов категорично отрече да има данни, за връзка на простреляните с Алексей Петров.


#охранител #стрелба #Алексей Петров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници