Полицейски кордон спря шествието на протестиращите

Полицейски кордон спря шествието на протестиращите
A A+ A++ A

Шествие на протестиращи се сблъска тази вечер с полицейски кордон при Софийския университет и градусът се вдигна за кратко до гневни реплики, след което участниците се пръснаха.

Към недоволните от липсата на съдебна реформа се присъединиха природозащитници, борещи се за запазване на гората от сеч.

Отделно с факли привърженици на "Атака" демонстрираха недоволство от посещението на турския премиер Ахмет Давутоглу.

Около 20 часа събралите се пред парламента тръгнаха в посока Орлов мост, но още на първото кръстовище засиленото полицейско присъствие се оказа пречка да продължат. Имаше и недоволни шофьори.

Възгласите бяха, както и предните вечери, "Мафия", а при срещата с униформените се добави и "20 заплати". България се нуждае от държавност, защото от липсата на държавност страдат и обществото, и природата, бе обединяващото послание на протестиращите.

По-рано и съдиите пред Съдебната палата изразиха желанието си за промяна. Съюзът на съдиите в България  излезе с ново обръщение, адресирано към прокурорите, в което се казва: "между нас не съществува конкуренция за по-голяма независимост на едната професионална общност за сметка на друга".

 

#шествие #съдебна реформа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници