Мигранти протестираха на остров Лампедуза срещу регистрацията им в полицията

Мигранти протестираха на остров Лампедуза срещу регистрацията им в полицията
A A+ A++ A

Над 200 мигранти, спасени в морето през последните седмици, протестираха на италианския остров Лампедуза срещу задължителното снемане на пръстовите им отпечатъци, съобщи АФП.

Мигрантите, които са предимно еритрейци, суданци и сомалийци искат да отидат при близките си в друга страна, но са задължени да подадат молба за убежище в първата държава от ЕС, в която са пристигнали. Еритрейците отказват да се включат в програмата за разселване, тъй като няма гаранции, че ще бъдат пратени където искат.

Във Франция при тунела под Ламанша отново възникна напрежение. Стотици мигранти се опитаха да проникнат в района. Изпратените на място сили за сигурност употребиха сълзотворен газ, защото бяха замеряни с различни предмети.

В Германия експертна комисия излезе със заключение, че децата бежанци трябва да тръгват на училище до три месеца след като са пристигнали в страната, за да бъде ускорена тяхната интеграция. Германските училища са изправени пред огромното предизвикателство да приобщят в образователната система около 155 хиляди деца. 94 хиляди са децата, които са на възраст за ясла, детска градина или за обучение в предучилищна възраст.

#мигранти #Лампедуза

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници