Майка изостави 11-месечно бебе на улицата

Майка изостави 11-месечно бебе на улицата
A A+ A++ A

Момиченце открито късно снощи в кооперация на булевард „Васил Априлов” в Пловдив, бе потърсено рано тази сутрин от родителите. 

"Майката е изпаднала ситуация, в която е нямала дом и парични средства. Изоставила го е в двора на кооперацията с надежда да го намерят добри хора", каза пред Нова тв Кузман Мартинов от Второ РПУ в Пловдив. 

Обитатели на жилищната сграда се обадили в полицията привечер, когато намерили детето. Униформените пристигнали на място и откарали детето в болнично заведение.

След преглед от педиатър, бебето първоначално е поето от социалните служби. Момиченцето е в отлично здравословно състояние, твърдят лекарите.

"Детето е много добре гледано и родителите добре са се грижили за него. То е добре облечено за сезона и е подготвено за разходка", изтъкна Надя Танева, директор на местната агенция „Социално подпомагане”.

Майката е на 32 години и има още две деца от друг баща, които се отглеждат от нейната майка. Семейството живее в с. Житница. Бащата се обадил тази сутрин и попитал: "Защо ми давате детето по телевизицята?".

Официалната версия е, че жената е била изгонена от мъжа си. В началото тя е твърдяла, че детето е отвлечено. 

 

 

#момиченце #Пловдив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници