Валери Симеонов: Борисов пусна медийна дъвка за преформатиране

Валери Симеонов: Борисов пусна медийна дъвка за преформатиране
A A+ A++ A

"Темата за преформатирането на споразумението е една медийна дъвка, която беше пусната от министър-председателя и сега всички я дъвчат с огромно удоволствие и с огромно неразбиране" - така обяснява приоритетната тема от седмицата лидерът на една от малките партии в управленската коалиция, Валери Симеонов.

"Преди да бъде преформатирано коалиционното споразумение е по-добре да се направи отчет и да се претеглят плюсовете и минусите", заяви лидерът на НФСБ, цитиран от "Фокус".

"Не може да се говори за преформатиране и за всякакви такива купешки приказки при положение, че не е направен най-елементарен отчет на първата година от управлението и от изпълнението на програмата за стабилно управление, така че ние настояваме първо да се извърши такъв отчет, да се констатират постиженията и най-вече пропуските, забавянията в отделните направления, под които сме се подписали", изрази позицията на Патриотичния фронт Симеонов.

По думите му става дума просто за един медиен кьорфишек. "Няма реформатиране. Правителството си е същото. Има смяна на един министър", обясни Симеонов.

"Ако няма вътрешно търкане, каквото аз не виждам и ако се спазва уважението между партиите и сме обединени около това да приемаме положителни решения, аз не виждам никакви рискове за това правителство. В заключение мога да кажа по тази тема, че сигурността на управлението, неговата стабилност, изцяло зависи точно от нас – четирите партии, и от нашите взаимоотношения. Не зависи от заклинанията на Лютви Местан или желанията на Радан Кънев", заключи Валери Симеонов.

#Валери Симеонов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници