Спад на ражданията в цялата страна, във Видин са 37 пъти по-малко от София

Спад на ражданията в цялата страна, във Видин са 37 пъти по-малко от София
A A+ A++ A

Едва 58 174 деца са родени от началото на годината до този момент, показват данните от информационната система за ражданията на Министерството на здравеопазването, цитирани от Дарик. През 2014 г. новородените са били над 63 848. Очакванията са през оставащите 10 дни до края на 2015-та да се родят не повече от 1000 бебета. Така броят на проплакалите малчугани през тази година намалява с 4000 само за една година.

Спадът на раждаемостта засяга и София, където през последните години  последните три години се регистрираше нарастване на раждаемостта.  През тази година в столицата са родени 14 746 бебета - с 825 бебета по-малко от предишната година или спад от 6%.

Най-чувствителен е спадът във Враненска област. В морската ни столица са се родили с 1212 бебета по-малко от миналата година, което е спад с 35%. В области като Търговище и Ловеч раждаемостта е намалява с над 20%. В Пловдив  регистрираните раждания са с 453 по-малко или намалението е със 7%.

На последно място по брой раждания в страната се нарежда област Видин. В нея тази година са проплакали едва 395 бебета -  над 37 пъти по-ниска от новородените в столицата.

#бебета

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници