Томислав Дончев: Реформите не трябва да определят стабилността на държавата

Томислав Дончев: Реформите не трябва да определят стабилността на държавата
Томислав Дончев, реформи, ДСБ,
A A+ A++ A

Според вицепремиерът Томислав Дончев стабилността на държавата не трябва да бъде за сметка на реформите.

"По предварителни данни растеж от близо 3 процента, той е няколко пъти по-голям от прогнозирания в края на миналата година. Самата прогроза беше 0,6 процента по прогнозите на Европейската комисия и 0,8 по прогнози от администрацията. Няколко пъти по-голям от предвидения. Разбира се, това е най-високият растеж от години насам, най-високият след началото на кризата. Наред с това е редно да си дадем сметка, че 3 процента растеж е по-добре от 1 или 2 процента и по-добре от нищо, но в никакъв случай не е достатъчно за настигането. България всъщност има задачата да настига по-старите и богати държави-членки", заяви той.

Стабилността на правителството няма да бъде застрашена, ако партия ДСБ не подпише анекса към коалиционното споразумение, каза още Томислав Дончев .

"Когато говорим за политически интереси или тясно партийни по-скоро, може би най-добрият вариант би било да има парламентарни избори наесен. Това обаче силно противоречи на чисто прагматическите изисквания от какво има нужда държавата", допълни Дончев.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници