Признания за Станимир Стоилов от цяла Европа

Признания за Станимир Стоилов от цяла Европа
A A+ A++ A

Мъри вече е мерна единица за успех у нас, пише "Труд".

В постната и тъжна за родния футбол година едничко наше име се чуваше по света. Дори Димитър Бербатов се скри, националите тънат в блато, в евротурнирите се редят срам подир срам. В световните медии обаче цареше „Стоилов, Стоилов, Стоилов”.

„В най-голяма степен успехите на Астана се дължат на качествената работа на българския специалист Станимир Стоилов - написа елитният испански в. „Ас“. - За кратък период той успя да изведе отбора до плейоф в Лига Европа, а после и до групите в Шампионската лига.“

Десетки медии из планетата публикуваха подобни думи. Мъри беше единственият ярък повод през 2015-а да се пише и да се говори за българско в играта.

Показателно - „Евроспорт“ пусна шеговита коледна анкета „Кой от тези гурута подхожда най-много за селекционер на Казахстан?”. Мъри отстъпи само на Жозе Моуриньо и казахстанския президент Нурсултан Назарбаев. Изпревари култовия треньор Фабио Капело и английския актьор Саша Берън Коен, който се прочу в ролята на Борат. Детайл, но цветист - Стоилов вече е в нова орбита. Там, където не действа друг българин. Няма ни в Шампионската лига или Лига Европа, няма ни на европейското, остана да викаме за казахстанци и да се усмихваме на спомени.

Стоилов още играеше в Левски, когато тогавашният директор Наско Сираков прозря таланта. Четвъртият в света отгледа Мъри. Заедно превърнаха Левски в първия наш тим в Шампионската лига през 2006 г.

Цялата статия за Станимир Стоилов може да прочетете в Sporta.bg

#Станимир Стоилов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници